Kaarten Dille & Kamille

Vee schittert op ansichtkaarten bij Dille & Kamille

Nieuws

Samen met winkelketen Dille en Kamille en illustratrice Lieke van der Vorst ontwikkelden we een speciale collectie vrolijke ansichtkaarten. Op deze vijf kaarten pronken varkens, koeien en kippen zoals wij ze het allerliefst zien: vrij en blij, omringd door groen. En om het nog mooier te maken: van de opbrengst van elke verkochte kaart doneert Dille & Kamille 20 procent aan ons werk.

De ontwerpen op de ansichtkaarten zijn gemaakt door illustratrice Lieke van der Vorst. Lieke’s illustraties herken je misschien wel. Vorig jaar benaderden we haar vanwege haar toffe dierenillustraties. Dat kwam voor haar precies op het juiste moment, ze stond te springen om met ons samen te werken. Het resultaat: een serie prachtige tekeningen van wilde dieren, die wij gebruikten voor onze campagne voor een verbod op de handel in wilde dieren. We zijn dan ook meer dan trots dat zij haar potloden opnieuw voor ons heeft geslepen – dit keer om de leukste boerderijdieren op papier te zetten. Op de ansichtkaarten staan varkens, koeien, schapen, eenden en kippen, allemaal gelukkig en gezond, in een natuurlijke omgeving. Zo zien we vee het liefst. De ontwerpen zijn gemaakt in de typische ‘Lieke-stijl’ die heel goed aansluit bij Dille & Kamille: natuurlijk, romantisch en kleurrijk.

Duurzaam Dille & Kamille

Dille & Kamille is een groeiende winkelketen waar je terecht kunt voor van alles voor huis, tuin en keuken. Het bedrijf streeft ernaar zoveel mogelijk te handelen met respect en zorg voor het milieu. Zo zijn veel producten die er worden verkocht, gemaakt van natuurlijk materiaal en is het gebruik van plastic uit den boze. De ansichtkaarten die we samen hebben ontwikkeld zijn hier een goed voorbeeld van: geproduceerd in Nederland, gemaakt van landbouwafval en bedrukt met bio-inkt.

Voor algemeen directeur Hans Geels van Dille & Kamille is de samenwerking met ons dan ook een logische: ‘Al sinds de oprichting van Dille & Kamille in 1974 voelt ons bedrijf zich sterk verbonden met de natuur. We halen er veel inspiratie uit voor ons assortiment, maar we dragen de natuur ook een heel warm hart toe. De wereldwijde bedreiging van de natuur, de achteruitgang van de biodiversiteit en de uitbuiting van dieren baren ons dus ernstige zorgen. World Animal Protection zet zich in voor het welzijn van dieren in de breedste zin van het woord. Daar helpen wij graag aan mee. We hopen dan ook dat er veel van deze prachtige kaarten worden verkocht!’.

Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Ook Dirk-Jan Verdonk, onze directeur, is blij met de samenwerking: ‘Dille & Kamille is een merk dat de liefde voor natuur en dieren dicht bij zich draagt en dagelijks mensen inspireert om bewust en duurzaam te leven. Al meer dan 45 jaar verkoopt Dille & Kamille vooral natuurlijke en organische materialen en zet de winkelketen zich in voor acties als ‘Mei plasticvrij’. Dat sluit heel goed aan bij het werk van World Animal Protection. Wij maken ons hard voor een goed leven voor dieren, wereldwijd. En dat kan alleen als we de natuur ook leefbaar houden voor dieren’.

Het is niet de eerste keer dat Dille & Kamille zich inzet voor dieren. Vorig jaar rond kerst adopteerden zij een nieuw familielid: Lumi de ijsbeer. Hiermee steunden ze het ijsberenonderzoek van het Wereld Natuur Fonds en het Noors Polair Instituut (NPI) op Spitsbergen, waar onderzocht wordt hoe ijsberen reageren op de snelle verandering van het klimaat. Komende wintermaanden zullen ze met hetzelfde doel het Siberische rendier Olen en zijn kudde over de toendra van Tajmyr volgen.

Kaarten van Dille & Kamille

 

Stuur jij ook een dierengroet?

De ansichtkaarten zijn nu verkrijgbaar. Je kunt ze aanschaffen in één van de 36 winkels in Nederland of België of bestellen via de webshop. Hoe leuk is het om iemand in deze tijd een kaartje te sturen – helemaal als het zo’n vrolijke dierengroet is. En om het nog mooier te maken: van de opbrengst van elke verkochte kaart doneert de winkelketen 20 procent aan ons werk! We zijn dan ook trots op deze mooie actie die uitdraagt wat we samen belangrijk vinden: het beschermen van de natuur en het verbeteren van het welzijn van dieren. Wil je deze prachtige kaarten cadeau doen, aan jezelf of aan een ander? Bezoek dan de webshop van Dille & Kamille:

Koop de kaarten

Liever een tekening om in te lijsten? Lieke gaat de originele tekeningen van de Dille & Kamille-ansichtkaarten ook verkopen in haar webshop, waarvan de opbrengst volledig naar ons gaat.

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over