World Animal Protection treedt toe tot Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer

19/09/2017

Weet jij waarin jouw bank of verzekeraar investeert? Of ze bijdragen aan dierenwelzijn en een beter klimaat bijvoorbeeld, of juist aan vuile energie en kinderarbeid? Samen staan we sterk en daarom zijn we sinds vandaag lid van het collectief van de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer.

Je spaart geld op de bank en betaalt premies voor je (levens)verzekering. Al dat geld gebruikt de bank of verzekeraar om investeringen te doen. Maar waar gaat het precies naartoe? De Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer zoekt uit of jouw geld goed terechtkomt en het niet wordt geïnvesteerd in bedrijven die slecht omgaan met dierenwelzijn bijvoorbeeld. Maar ook of ze geen mensenrechten schenden, milieuschade veroorzaken, arbeidsrechten bezoedelen of betrokken zijn bij controversiële wapens. Indirect kun je met de keuze voor een bank of verzekeraar op die manier bijdragen aan een betere wereld.

Aandacht voor dierenleed

Vanaf 19 september zijn we officieel lid van dit samenwerkingsverband, waarin we samenwerken met Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX. We gaan de dialoog aan met banken en verzekeraars, zetten druk door middel van onderzoeken en voeren hier actie voor. Natuurlijk specifiek voor een beter dierenwelzijn wereldwijd, met aandacht voor het welzijn van wilde dieren, de vee-industrie, dieren in rampsituaties en (zwerf)honden.

Ben je benieuwd of jouw bank of verzekeraar dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan of juist niet? En hoe duurzaam op andere onderwerpen? Kijk dan op www.eerlijkegeldwijzer.nl.

Noodhulp op Barbuda - Dag 2

Orkaan Irma

Vrijdag 15 september bezochten Scott Cantin en het noodhulpteam het eiland Barbuda voor de tweede keer en werd er gesproken met de Minister Gezondheid en...