eerlijke geldwijzer, bankwijzer, verzekeringswijzer

World Animal Protection treedt toe tot Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer

Nieuws

Weet jij waarin jouw bank of verzekeraar investeert? Of ze bijdragen aan dierenwelzijn en een beter klimaat bijvoorbeeld, of juist aan vuile energie en kinderarbeid? Samen staan we sterk en daarom zijn we sinds vandaag lid van het collectief van de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer.

Je spaart geld op de bank en betaalt premies voor je (levens)verzekering. Al dat geld gebruikt de bank of verzekeraar om investeringen te doen. Maar waar gaat het precies naartoe? De Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer zoekt uit of jouw geld goed terechtkomt en het niet wordt geĆÆnvesteerd in bedrijven die slecht omgaan met dierenwelzijn bijvoorbeeld. Maar ook of ze geen mensenrechten schenden, milieuschade veroorzaken, arbeidsrechten bezoedelen of betrokken zijn bij controversiĆ«le wapens. Indirect kun je met de keuze voor een bank of verzekeraar op die manier bijdragen aan een betere wereld.

Aandacht voor dierenleed

Vanaf 19 september zijn we officieel lid van dit samenwerkingsverband, waarin we samenwerken met Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX. We gaan de dialoog aan met banken en verzekeraars, zetten druk door middel van onderzoeken en voeren hier actie voor. Natuurlijk specifiek voor een beter dierenwelzijn wereldwijd, met aandacht voor het welzijn van wilde dieren, de vee-industrie, dieren in rampsituaties en (zwerf)honden.

Ben je benieuwd of jouw bank of verzekeraar dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan of juist niet? En hoe duurzaam op andere onderwerpen? Kijk dan op www.eerlijkegeldwijzer.nl.

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over