koeien india

Zege voor onze zuivelcampagne in India!

Nieuws

Zo’n 400.000 melkkoeien en buffels in India gaan een beter leven tegemoet. Een van India’s grootste zuivelbedrijven, Kwality Dairy India, heeft zich namelijk gecommitteerd aan de Dairy Welfare Lead Alliance.

Koeien in India? Het lijkt een ver-van-mijn-bed-show, maar niets is minder waar, want het Indiase zuivelbedrijf Kwality Dairy verzamelt melk van lokale boeren in India en levert het vervolgens aan internationale bedrijven zoals Unilever.

Voor lokale boeren in India is zuivelproductie een belangrijke bron van inkomsten, maar voor dierenwelzijn is vaak bitter weinig aandacht. De vraag naar zuivel groeit met de dag in India en dierenleed is daardoor meer regel dan uitzondering. Om aan de vraag naar zuivel te kunnen voldoen, wordt melkvee gedwongen melk te produceren onder niet zelden erbarmelijke situaties. Miljoenen dieren, tot wel vijftig miljoen melkveedieren, lijden hierdoor elke dag.

Van schoon water tot schone keten

Dat moet natuurlijk anders, zo dacht ook het Indiase Kwality Dairy; het op twee na grootste zuivelbedrijf van het Aziatische land. Het bedrijf is de eerste Indiase organisatie die zich verbindt aan het Dairy Welfare Lead Alliance. Dit is het eerste succes van onze zuivelcampagne in India, waarbij we samen met overheden en bedrijven gekeken hebben hoe dierenwelzijn doorgevoerd kon worden bij zuivelbedrijven. Goed nieuws dus, voor 430.000 melkproducerende koeien en buffels. Maar wat betekent dit precies? 

  1. Kwality Dairy belooft zijn gehele leveranciersketen onder de loep te leggen en geen gebruik te maken van stadskoeien.
  2. De organisatie belooft tien belangrijke afspraken, waaronder continue schoon drinkwater en voldoende en goede kwaliteit voer voor de dieren, door te voeren in hun keten, binnen nu en vijf jaar.
  3. Ook zal de organisatie bovenstaande commitment vastleggen op hun website en jaarlijks de voortgang rapporteren op basis van door ons vastgelegde indicatoren.

Meer goed nieuws! 

Het nieuws rond Kwality Dairy in India is niet het enige mooie nieuws uit het Aziatische land. De overheid van de staat Karnataka heeft alle zuivelbedrijven in die staat gevraagd om zich te registreren, daarbij gebruikmakend van onze National Dairy Code; een managementcode om het welzijn van koeien te beschermen en hun leefomstandigheden te verbeteren.>> Lees meer hoe we samen dierenleed kunnen verbannen uit de vee-industrie.

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over