38.073 pootjes voor honden in nood

26/05/2014

Teveel honden in Europa hebben nog een echt hondenleven. Zwerfhonden worden massaal vergiftigd, doodgeknuppeld of afgeschoten en rashonden worden onder beroerde omstandigheden doorgefokt. Om hier verandering in aan te brengen lanceerde WSPA op 3 april de campagne ‘Honden voor Honden’.

Met deze campagne vroegen we mensen om een poot te zetten voor honden in nood. De petitie, die inmiddels gesloten is, sloot op de dag van de Europese verkiezingen. Ruim 38.000 mensen hebben de petitie getekend en zo een duidelijke boodschap afgegeven aan onze Europese politici. 

Samen in actie

Onder de ondertekenaars is ook een flink aantal bekende Nederlanders als Loretta Schrijver, Jennifer Ewbank, Lonneke Engel en Barry Hay. Maar ook Europese politici hebben hun poot gezet, zo hebben onder meer Bas Eickhout (GroenLinks), Gerben-Jan Gerbrandy (D66) en Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) hun poot gezet voor honden in nood. 

En ook honden hebben de kans gehad om de petitie te tekenen, zo waren we zondag 18 mei in het Vondelpark waar honden hun poot konden zetten op een groot spandoek. En dat leverde vrolijke foto's op die je hier kunt bekijken. Het mooie resultaat van deze campagne, de 38.073 handtekeningen, worden binnenkort aangeboden aan gekozen Nederlandse Europarlementariërs en staatssecretaris Dijksma. Zij zullen nu in Brussel in actie moeten komen en zorgen voor die beschermende wetgeving voor honden in Europa, want hondenleed moet nú stoppen.

Meer doen voor honden

We willen iedereen die de petitie heeft getekend nogmaals hartelijk bedanken! Mede dankzij jullie enthousiaste reacties en promotie hebben we veel Nederlandse hondenliefhebbers weten te bereiken met deze campagne. En hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat de politici in actie komen.

Wil je nog meer doen voor honden in Europa? Steun ons dan met een donatie en schrijf je in voor de emailnieuwsbrief om op te hoogte te blijven van onze werkzaamheden.

Verwante artikelen:

  • Druk weekend voor Honden voor Honden
  • Honden voor honden
  • Honden voor honden2