Biggetje in de armen van persoon met World Animal Protection

Diervriendelijke lekkernijen

Maartje Borst en Lisette Kreischer ontwikkelden speciaal voor jou heerlijke, diervriendelijke verjaarsdagstaartrecepten. Maartje Borst is vegan chef en runt haar eigen zaak Koffie ende Koeck in Amsterdam, en weet daardoor alles van plantaardige lekkernijen. Lisette Kreischer is een trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en genieten. Ze is co-founder van de Dutch Weed Burger en schreef tien succesvolle kookboeken. Je begrijpt: deze recepten mag je niet missen!

 

Pupcakes

Wat zijn ze zoet, deze pupcakes. Letterlijk en figuurlijk. Je zou ze bíjna een aai over hun bol geven. Toch adviseren we je om ze lekker op te eten. Verblijd je feestgangers met deze chocoladekameraadjes en vier zo dubbel feest, want de pupcakes zijn volledig plantaardig!

 

pupcakes

 

Download recept

 

Zebrataart

Niet alleen de buitenkant van deze cake geeft een goede dosis jungle fever, ook de binnenkant is een wild spektakel. Alle zebrafans opgelet: met deze feestelijke taart scoor je hoge ogen én blije monden.

 

zebrataart

 

Download recept

 

Bosdierentaart

Laat je verrassen door de heerlijke aromatische smaken van rozemarijn en sinaasappel! De smaken gaan ontzettend goed samen in een taart. Versier de taart met dierenkoekjes en creëer een waar bosspektakel. En dat zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten!

 

bosdierentaart

 

Download recept

 

Kiekeboe cake 

Kiekeboe! Als je deze cake aansnijdt, komt het silhouet van een dier tevoorschijn. Met een koeksteker steek je vormpjes uit de donkere cake, om deze vervolgens voor een tweede keer mee te bakken in het groene beslag. De cake is 'sappig' genoeg om niet uit te drogen na een tweede keer bakken. Je zult na het uitsteken aardig wat chocoladecake overhouden, wat je goed kunt gebruiken voor een lekkere trifle. 

 

kiekeboe cake

 

Download recept

 

Kuiken lemon-meringue taartjes 

De kuikentjes in onze wereld mogen gewoon geboren en oud en grijs worden. We vieren deze bijzondere wezens dan ook graag met deze kekke lemon-meringue kuikens, die.. inderdaad niet van eieren zijn gemaakt. Het prachtige schuim, met een chique woord aquafaba genoemd, wordt van het sap van een blik kikkererwten gemaakt. Werkt net zo goed, is voedselveiliger (want geen salmonella), en is een diervriendelijke optie! Ook in de lemon curd kun je eieren prima achterwege laten, zonder op smaak in te leveren. Zo kunnen we heel wat kuikens redden van een triest noodlot terwijl we genieten van heerlijk plantaardig gebak.

 

kuiken meringue

 

Download recept

 

Kekke dierenvriend koekjes

Wat zijn ze gezellig, deze dierenvriend koekjes. Leuk om met kinderen te maken en heerlijk als ouderwets koekje bij de koffie of thee. Plantaardig, diervriendelijk en om van te smullen!

koekjes

 

Bekijk recept