Biggetje wordt vastgehouden

Gefeliciteerd! Speciaal voor jou twee beestachtige recepten

Vandaag is een bijzondere dag, want jij bent jarig! Speciaal voor jou wat inspiratie voor een wilde verjaardag.

Maartje Borst en Lisette Kreischer ontwikkelden deze twee diervriendelijke verjaarsdagsrecepten voor onze jarige donateurs. Maartje Borst is vegan chef en runt haar eigen zaak Koffie ende Koeck in Amsterdam, met bijzondere plantaardige lekkernijen. Lisette Kreischer is een trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en genieten. Ze is co-founder van de Dutch Weed Burger en schreef tien succesvolle kookboeken.

schildpadden conchas 2

Schildpadden Conchas (zoete broodjes)

Deze Mexicaanse zoete broodjes in de vorm van schildpadjes zijn super leuk om te maken en werkelijk verrukkelijk. De schildjes zijn gemaakt van een soort krokant koekdeeg, wat een aangenaam contrast is tegen het fluffy brooddeeg. Eet ze zonder toppings en doop ze in een kop hete koffie of vegan chocomel, of snijd ze door en smeer er wat plantaardige boter en aardbeienjam op, en beleg nog met wat verse aardbeien.

Ga naar recept
Koeientaart 1

Loeiend Lekkere Koeientaart

Deze loeiend lekkere taart houdt het midden tussen een brownie en gebakken cheesecake. De sinaasappelschil maak de taart extra lekker. Serveer de taart zonder versiersels, of ga all out en maak van elke punt een koetje!

Ga naar recept

Wereldwijd worden meer dan zeventig miljard dieren gehouden en gedood voor hun vlees, melk of eieren. Ongeveer vijftig miljard van deze dieren leven in de industriële veehouderij. Hier staat productie voorop, waardoor het welzijn van de dieren ernstig wordt aangetast. Ze worden doorgefokt, leven in krappe kooien en krijgen antibiotica toegediend. Daglicht zullen ze tijdens hun korte leven niet of nauwelijks zien. Ze zijn geen dier, maar machine. 

Wat kun jij doen? 

Als je met bovenstaande recepten je verjaardag (of ander feestje) viert, weet je dat er geen enkel dier voor geleden heeft. Dubbel feest! Maar je kunt meer doen. Help ons om het leven van alle dieren  in de vee-industrie te verbeteren:

  • Teken de diervrij belofte. Diervrij eten is niet alleen goed voor dieren, maar ook voor het milieu en je eigen gezondheid. Maak het verschil en teken de diervrij belofte!
  • Steun dieren in de veehouderij met een gift. Help ons een einde te maken aan de misstanden in de wereldwijde vee-industrie. Met jouw gift geven we de dieren een beter leven.