Biggetje wordt vastgehouden

Gefeliciteerd! Speciaal voor jou twee beestachtige recepten

Vandaag is een bijzondere dag, want jij bent jarig! Speciaal voor jou wat inspiratie voor een wilde verjaardag.

Maartje Borst en Lisette Kreischer ontwikkelden deze twee diervriendelijke verjaarsdagsrecepten voor onze jarige donateurs. Maartje Borst is vegan chef en runt haar eigen zaak Koffie ende Koeck in Amsterdam, met bijzondere plantaardige lekkernijen. Lisette Kreischer is een trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en genieten. Ze is co-founder van de Dutch Weed Burger en schreef tien succesvolle kookboeken.

KiwiSlang

Citrus-kiwi slang

Deze spectaculaire slang is makkelijker gemaakt dan je wellicht zou denken! Door twee tulbandvormen te gebruiken, de cakes doormidden te snijden en om en om tegen elkaar te leggen krijg je meteen het effect van een kronkelende slang

Ga naar recept
Pig cakes

Pig Cakes

Deze feestelijke varkentjes kun je met een gerust hart eten zonder dierenleed te veroorzaken. De lekkere smeuïge cakejes zijn verrijkt met frambozen, en de crème is gemaakt met een drupje rozenwater.

Ga naar recept

Wereldwijd worden meer dan zeventig miljard dieren gehouden en gedood voor hun vlees, melk of eieren. Ongeveer vijftig miljard van deze dieren leven in de industriële veehouderij. Hier staat productie voorop, waardoor het welzijn van de dieren ernstig wordt aangetast. Ze worden doorgefokt, leven in krappe kooien en krijgen antibiotica toegediend. Daglicht zullen ze tijdens hun korte leven niet of nauwelijks zien. Ze zijn geen dier, maar machine. 

Wat kun jij doen? 

Als je met bovenstaande recepten je verjaardag (of ander feestje) viert, weet je dat er geen enkel dier voor geleden heeft. Dubbel feest! Maar je kunt meer doen. Help ons om het leven van alle dieren  in de vee-industrie te verbeteren:

  • Teken de diervrij belofte. Diervrij eten is niet alleen goed voor dieren, maar ook voor het milieu en je eigen gezondheid. Maak het verschil en teken de diervrij belofte!
  • Steun dieren in de veehouderij met een gift. Help ons een einde te maken aan de misstanden in de wereldwijde vee-industrie. Met jouw gift geven we de dieren een beter leven.