
Diervriendelijke taarten
Maartje Borst en Lisette Kreischer ontwikkelden speciaal voor jou heerlijke, diervriendelijke verjaarsdagstaartrecepten. Maartje Borst is vegan chef en runt haar eigen zaak Koffie ende Koeck in Amsterdam, en weet daardoor alles van plantaardige lekkernijen. Lisette Kreischer is een trendsetter op het gebied van groen en bewust leven en genieten. Ze is co-founder van de Dutch Weed Burger en schreef tien succesvolle kookboeken. Je begrijpt: deze recepten mag je niet missen!
Pupcakes
Wat zijn ze zoet, deze pupcakes. Letterlijk en figuurlijk. Je zou ze bíjna een aai over hun bol geven. Toch adviseren we je om ze lekker op te eten. Verblijd je feestgangers met deze chocoladekameraadjes en vier zo dubbel feest, want de pupcakes zijn volledig plantaardig!

Zebrataart
Niet alleen de buitenkant van deze cake geeft een goede dosis jungle fever, ook de binnenkant is een wild spektakel. Alle zebrafans opgelet: met deze feestelijke taart scoor je hoge ogen én blije monden.

Bosdierentaart
Laat je verrassen door de heerlijke aromatische smaken van rozemarijn en sinaasappel! De smaken gaan ontzettend goed samen in een taart. Versier de taart met dierenkoekjes en creëer een waar bosspektakel. En dat zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten!

Kiekeboe cake
Kiekeboe! Als je deze cake aansnijdt, komt het silhouet van een dier tevoorschijn. Met een koeksteker steek je vormpjes uit de donkere cake, om deze vervolgens voor een tweede keer mee te bakken in het groene beslag. De cake is 'sappig' genoeg om niet uit te drogen na een tweede keer bakken. Je zult na het uitsteken aardig wat chocoladecake overhouden, wat je goed kunt gebruiken voor een lekkere trifle.

Vrolijke berentaart
Met deze berelekkere taart maak je iedereen blij! Hij is opgebouwd uit een smeuïge chocoladecake en een zalige chocolade-espresso crème. Laat je niet intimideren door zijn uiterlijk, hij is eenvoudiger te maken dan je denkt!

Kuiken lemon-meringue taartjes
De kuikentjes in onze wereld mogen gewoon geboren en oud en grijs worden. We vieren deze bijzondere wezens dan ook graag met deze kekke lemon-meringue kuikens, die.. inderdaad niet van eieren zijn gemaakt. Het prachtige schuim, met een chique woord aquafaba genoemd, wordt van het sap van een blik kikkererwten gemaakt. Werkt net zo goed, is voedselveiliger (want geen salmonella), en is een diervriendelijke optie! Ook in de lemon curd kun je eieren prima achterwege laten, zonder op smaak in te leveren. Zo kunnen we heel wat kuikens redden van een triest noodlot terwijl we genieten van heerlijk plantaardig gebak.

Wereldwijd worden meer dan zeventig miljard dieren gehouden en gedood voor hun vlees, melk of eieren. Ongeveer vijftig miljard van deze dieren leven in de industriële veehouderij. Hier staat productie voorop, waardoor het welzijn van de dieren ernstig wordt aangetast. Ze worden doorgefokt, leven in krappe kooien en krijgen antibiotica toegediend. Daglicht zullen ze tijdens hun korte leven niet of nauwelijks zien. Ze zijn geen dier, maar machine.
Wat kun jij doen?
Als je met bovenstaande recepten je verjaardag (of ander feestje) viert, weet je dat er geen enkel dier voor geleden heeft. Dubbel feest! Maar je kunt meer doen. Help ons om het leven van alle dieren in de vee-industrie te verbeteren:
- Teken de diervrij belofte. Diervrij eten is niet alleen goed voor dieren, maar ook voor het milieu en je eigen gezondheid. Maak het verschil en teken de diervrij belofte!
- Steun dieren in de veehouderij met een gift. Help ons een einde te maken aan de misstanden in de wereldwijde vee-industrie. Met jouw gift geven we de dieren een beter leven.