baby pigs in a crate

Help extra druk te zetten op ABP voor dieren in de vee-industrie: mailactie

Nieuws

Sinds een paar maanden voeren we actie tegen dieronvriendelijke investeringen door pensioenfonds ABP. Onze protest-sms-actie aan het bedrijf loopt: al meer dan 10.000 sms’jes zijn bij ABP afgeleverd. We starten vandaag een extra actie om nog meer druk te zetten op het bedrijf. Moedig je samen met ons ABP aan om een einde te maken aan dierenleed in de vee-industrie? Doe mee!

Stuur ABP een aanmoedigingsmail

Lukt het niet om ABP een mail te sturen? Stuur ze dan een aanmoediging via hun contactformulier: ga naar contactformulier.

Aan de hand van een onderzoek dat we uitvoerden naar de investeringen van ABP, bleek dat het pensioenfonds jaarlijks miljarden steekt in de wereldwijde vee-industrie, waarin dieren als koeien, varkens en kippen schandalig slecht worden behandeld. Misschien wel met jouw pensioengeld! Daarom kwamen we samen met jou in actie en stuurden we protest-sms'jes met dierengeluiden naar ABP. We lieten ons horen tegen deze afschuwelijke investeringen en pleiten voor een beter dierenwelzijnsbeleid. Die duizenden binnengekomen berichten waren een overduidelijk statement.

pig sad cage

Reactie ABP op campagne

We zijn naar aanleiding van de protest-sms actie in contact met ABP en begrijpen uit het verhaal dat ze hun beleid later dit jaar gaan aanpassen. Maar voorlopig hebben ze nog geen verdere, concrete stappen ondernomen en is er nog niks veranderd. Jouw pensioengeld blijft via ABP dus naar dierenleed gaan. En dat terwijl ze er nu direct voor kunnen kiezen te stoppen met beleggen in bedrijven die bekend staan om hun slechte dierenwelzijnsbeleid, zoals vleesverwerkingsgiganten Tyson Foods en JBS. Wil je iets extra’s doen om ABP aan te moedigen en je stem laten horen? Stuur ze dan een aanmoedigingsmail. Zo zetten we extra druk en hopen we dat ABP sneller met een concreet plan van aanpak komt!

Onze campagnemanager Hannah Löwenhardt zegt hierover: 'ABP heeft tot nu toe geweigerd om aandacht te besteden aan dierenwelzijn in hun beleid. Dat ze aangeven dit jaar hun beleid aan te scherpen is hét moment om de druk en aandacht hiervoor te verhogen. Juist naar hun klanten, de deelnemers van wie ze het pensioengeld beheren, moet ABP wel luisteren. Bovendien heb jij als klant het recht om navraag te doen over waar jouw pensioengeld naartoe gaat. ABP belegt nu dit geld in een dieronvriendelijk pensioen zonder toekomst. Hoe mooi zou het zijn als we dit samen kunnen veranderen?'

Help met extra druk zetten!

Voor het gemak hebben we al een duidelijke mail opgesteld, zodat je snel en makkelijk mee kunt doen. Je kunt eventueel zelf de brief nog naar wens aanpassen, persoonlijker maken en de afzender toevoegen. We hopen met deze actie een positief signaal af te geven en ABP te motiveren tot een diervriendelijke keuze.

Stuur ABP een aanmoedigingsmail

Lukt het niet om een mail te sturen? Stuur ze dan een aanmoediging via hun contactformulier: ga naar contactformulier.

Update: Dit artikel was onderdeel van een campagne gericht aan ABP, en bevatte een sms-actie. Als dierenvriend kon je pensioenfonds ABP een sms sturen, waarna zij een geluidsfragment hoorden waarin je hen opriep niet meer te investeren in de vee-industrie. Deze actie is inmiddels voorbij.

Helaas geeft ABP nog geen gehoor aan de wens van het publiek: om niet langer te investeren in dierenleed. We blijven ABP motiveren om diervriendelijker te investeren. Jij kunt daarbij helpen. Stuur alsnog een aanmoedigingsmail, zoals hierboven beschreven, steun ons werk met een gift of bekijk hoe je zelf kunt zorgen voor een diervriendelijk pensioen.

Tips voor een diervriendelijk pensioen

 

Meer over