Het alternatief voor de acceptgiro

Campagnesucces: schaatsmerk Viking stopt met de productie van schaatsen van kangoeroeleer!

Nieuws

Fantastisch nieuws! Opnieuw doet een Nederlands bedrijf een mooie belofte voor kangoeroes. Het wereldberoemde schaatsmerk Viking stopt per direct met de productie van schaatsen van kangoeroeleer. Met deze mooie stap sluit Viking zich aan bij onze kangoeroecampagne, waarin we de gruwelen van de kangoeroejacht in Australië aan het licht brengen.

Nederland is één van de grootste importeurs van kangoeroeleer en -vlees, waar o.a. schaatsen, voetbalschoenen en huisdiervoer van worden gemaakt. De jacht op de wilde kangoeroes in Australië gebeurt in het holst van de nacht en is gruwelijk. Reden genoeg om samen met onze supporters bedrijven op te roepen om te stoppen met het verwerken van kangoeroe in hun producten. 

Aan die oproep geeft Viking nu gehoor! De bestaande voorraad van het schaatsmerk zal nog worden verkocht, maar er zullen geen nieuwe schaatsen van kangoeroeleer meer worden gemaakt, vertelt Hiddo Visser, directeur van Viking. Daarmee draagt het bedrijf niet langer bij aan de enorme import van kangoeroeproducten in Nederland, die de jacht in Australië aandrijft. 'Synthetische materialen zoals kunstleer en kunststof maken een enorme opmars. Daar kun je ook topschaatsen van maken, dus de noodzaak om kangoeroeleer te gebruiken is verdwenen', aldus Visser. De nieuwe collectie die in de zomer wordt gepresenteerd, zal al vrij zijn van kangoeroeleer.  

Het alternatief voor de acceptgiro

We zijn ontzettend blij met dit nieuws van Viking. 'Fantastisch dat Viking haar verantwoordelijkheid neemt en in reactie op onze campagne deze belangrijke stap zet. Een mooi voorbeeld dat hopelijk vele bedrijven snel zullen volgen, want kangoeroes zijn geen producten maar wilde dieren. Synthetische materialen zijn tegenwoordig zó goed en we zien dat de sportwereld hier vol op inzet. Hopelijk is daarmee het gebruik van andere soorten leer ook spoedig verleden tijd', zegt Dennis Vink, onze Campagnemanager Wilde dieren.

In actie voor de kangoeroes

Eerder overtuigden we ook Bol.com om te stoppen met de verkoop van kangoeroeproducten. We hopen dat andere bedrijven het voorbeeld van Viking en Bol.com volgen en blijven ze daarom oproepen om kangoeroeproducten uit het assortiment te halen. Sluit jij je ook aan?

Teken de petitie

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Kangoeroeleer viking

Teken tegen kangoeroe- producten

Kangaroe moeder met jong

Vijf wilde dieren die eindigen als product

Fantastisch dat Viking haar verantwoordelijkheid neemt!

Meer over