Not Entertainer

Het is nooit te laat voor een goed voornemen voor dieren

Nieuws

Het nieuwe jaar is bij uitstek dé tijd om veranderingen aan te brengen, ook al is het soms moeilijk om je aan je goede voornemens te houden. Of je je tot nu toe wel of niet aan je voornemens hebt gehouden, het is nooit te laat om je voor dieren in te zetten.

Jaarlijks lijden wereldwijd miljarden dieren. Kippen en varkens worden in erbarmelijke omstandigheden gehouden, olifanten worden mishandeld zodat ze toeristen meenemen voor ritjes en dolfijnen brengen hun leven door in kleine tanks om bezoekers te vermaken.

Dieren kunnen geen goede voornemens voor het nieuwe jaar maken om hun eigen leven te veranderen. Jij kunt wél iets voor ze doen. Stop de wreedheid tegen dieren door een van onze campagnes te steunen of kleine veranderingen in je levensstijl door te voeren.

Dit zijn vijf manieren om een verschil te maken voor dieren in 2022:

  1. Eet minder vlees en consumeer minder dierlijke producten

Varken

We weten dat minder vlees eten beter is voor het vee, de planeet en onze gezondheid. Een duidelijke stap om te zorgen voor een beter leven voor dieren wereldwijd. Als meer mensen elke week minder vlees zouden eten, maakt dat een verschil voor miljarden dieren. Dat klinkt goed, toch? Eet je dan wel een keer vlees, vraag je dan af waar het vandaan komt. Wat voor leven heeft het dier gehad? We helpen je graag met onze tips om diervriendelijk te eten.

  1. Haal kangoeroeleed uit de verkoop

Varken

(Web)Winkels, groothandels, restaurants en slagers verkopen op grote schaal producten waar wilde kangoeroes voor zijn afgeschoten in Australië. Elk jaar worden zo’n 1,6 miljoen kangoeroes in Australië bejaagd voor hun vlees en huid en Nederland is een van de grootste importeurs. Roep bedrijven zoals Decathlon, Hanos en Pets Place op om kangoeroeproducten uit het assortiment te halen: teken de petitie.

  1. Help ons om dieren te beschermen

Varken

Help ons dieren over de hele wereld te beschermen met een maandelijkse gift. Jouw donatie helpt ons bij het redden van dieren, het voeren van campagnes en het financieren van baanbrekende onderzoeken. Je kunt ons al steunen vanaf €3 per maand. Help je mee?

  1. Vermijd entertainment met wilde dieren op reis

Varken

Jouw keuzes op vakantie hebben de kracht om de vraag naar wrede attracties met dieren te verminderen en dierenlevens te redden. We hebben enkele tips samengesteld om jou en je medereizigers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over ervaringen met dieren tijdens je vakantie. Lees onze tips voor diervriendelijk reizen.

  1. Regel je financiën diervriendelijk

Varken

Misschien ben je al heel bewust van je consumptiepatroon en je levensstijl, misschien ook niet. Maar wist je dat je op gemakkelijke wijze ook je geldzaken diervriendelijk kunt maken? De financiële sector investeert met jouw geld. Dat kan op een diervriendelijke manier, maar velen doen dat niet. We helpen je graag op weg met onze tips voor diervriendelijke financiën.

We kunnen niet wachten om te zien wat je in 2022 gaat doen om dieren te beschermen!

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Kangoeroeleer viking

Teken tegen kangoeroe- producten

Meer over