Zonder dat je het weet, investeer jij in grootschalig dierenleed.

Zodra biggetjes in de vee-industrie worden geboren, moeten ze vechten om ruimte. En al snel worden bij de biggen hun krulstaartjes onverdoofd afgeknipt of afgebrand, om te voorkomen dat ze later uit stress of verveling in elkaars staart gaan bijten. Bij kippen is het niet veel beter: de kippen zijn zo doorgefokt dat ze te snel groeien en moeilijk kunnen lopen. Ze hebben vaak kale plekken door stress en leven op een slechte, kale ondergrond met veel ontlasting. 

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren met jouw geld in deze industrie: de vee-industrie. Met veel dierenleed tot gevolg, maar ook met enorme gevolgen voor ons klimaat, de biodiversiteit en onze gezondheid.

Onderteken de brief

Teller vee 90000

De financiële sector belegt met jouw geld. Ze gebruiken hiervoor de premies die jij betaalt aan je verzekeraar en je pensioenfonds en het geld op je spaarrekening. Reken af met dit dierenleed: onderteken net als onder anderen Loretta Schrijver, Diggy Dex, Tommy Wieringa en Guido Weijers deze brief aan de financiële sector en roep hen op hiermee te stoppen! 

Vul hieronder je gegevens in en onderteken hiermee de brief: reken af met dierenleed!