Zonder dat je het weet, investeer jij in grootschalig dierenleed.

Zodra biggetjes in de vee-industrie worden geboren, moeten ze vechten om ruimte. En al snel worden bij de biggen hun krulstaartjes onverdoofd eraf geknipt, om te voorkomen dat ze later uit stress of verveling in elkaars staart gaan bijten. Bij kippen is het niet veel beter: de kippen zijn zo doorgefokt dat ze te snel groeien en door hun poten zakken. Ze hebben vaak kale plekken door stress en slechte, kale ondergrond met veel ontlasting. 

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren met jouw geld in deze industrie. Met veel dierenleed tot gevolg, maar ook met enorme gevolgen voor ons klimaat, de biodiversiteit en onze gezondheid.

Onderteken de brief

Teller

De financiële sector belegt met jouw geld. Ze gebruiken hiervoor de premies die jij betaalt aan je verzekeraar en je pensioenfonds en het geld op je spaarrekening. Reken af met dierenleed: onderteken net als onder anderen Loretta Schrijver, Diggy Dex, Tommy Wieringa en Guido Weijers deze brief aan de financiële sector en roep hen op hiermee te stoppen! 

Vul hieronder je gegevens in en onderteken hiermee de brief: reken af met dierenleed! Als dank kun je ervoor kiezen een gratis World Animal Protection wasbaar mondkapje te ontvangen.

Mondkapje vee

Op steeds meer plekken worden mondkapjes gedragen. Ook dan is duurzaamheid belangrijk. Met het wasbare mondkapje bieden we een duurzaam alternatief voor de wegwerpvarianten. We geven hiermee geen advies of oordeel over de noodzaak over het dragen van een mondkapje.