Na orkaan Irma

28/09/2017

Op 6 september raasde orkaan Irma over de Caribische eilanden. Mens en dier waren slachtoffer van deze categorie 5 orkaan die enorme schade aanrichtte op de eilanden.

Dankzij jullie hulp konden onze noodhulpteams directe noodhulp bieden aan de getroffen dieren. Hierover lees je meer in de dagboeken van onze collega Scott en onze liveblog. Nu het directe gevaar geweken is, nemen we een meer coördinerende rol aan en werken we nauw samen met lokale organisaties om zoveel mogelijk dieren te blijven helpen. Daarbij streven we ernaar om de dieren niet alleen nu, maar ook in de toekomst te helpen.

Hoe helpen wij op dit moment?

  • We zorgen ervoor dat de getroffen gebieden genoeg financiële middelen hebben om de dieren te blijven helpen met voedsel, water en medicijnen.
  • We helpen met het herstel van dierenklinieken en andere opvangplekken.
  • We werken samen met lokale organisaties om huisdieren te herenigen met hun baasjes en om nieuwe baasjes of opvangplekken te zoeken voor achtergelaten en zwervende dieren.
  • We helpen met het implementeren van rampenplannen, zodat overheden zich beter kunnen voorbereiden in het geval van een nieuwe orkaan.
  • We zorgen ervoor dat de getroffen gebieden kunnen investeren in dierenwelzijn op de lange termijn. Er worden bijvoorbeeld dierenopvangen met aangrenzende dierenziekenhuizen gebouwd, en er wordt gezorgd voor duurzame watertanks zodat dieren te allen tijde toegang hebben tot vers water en voedsel. 

We zitten momenteel nog midden in het orkaanseizoen. Dit betekent dat onze noodhulpteams klaar blijven staan om direct in te springen om hulp te verlenen aan dieren en hun baasjes bij een mogelijke volgende ramp.

>> Help ons deze dieren te kunnen blijven helpen. Dankjewel!