Mobiele kliniek voor honden in Roemenië

30/07/2014

We blijven honden in Roemenië helpen, zo sponsoren we een mobiele dierenkliniek van onze lokale partners Save the Dogs.

De kliniek helpt honden in landelijke gebieden en rondom steden in de provincie Constanta, waar veel mensen zich de zorg van een dierenarts voor hun huisdier niet kunnen veroorloven.

In de kliniek worden zieke en gewonde honden behandelt en zoveel mogelijk dieren gevaccineerd. De kliniek biedt ook een castratiedienst om het aantal nieuwe zwerfhonden zo laag mogelijk te houden. Alle behandelde honden worden gechipt zodat ze kunnen worden herenigd met hun eigenaar als ze van elkaar gescheiden raken.

Verantwoord hondenbezit

Naast diergeneeskundige behandeling, geeft de kliniek ook voorlichting aan hondenbezitters en de lokale bevolking over verantwoord hondenbezit. Daarnaast geven ze diergeneeskundig advies en verstrekken ze brochures en materialen die nodig zijn om een hond goed te verzorgen. De kliniek werkt samen met lokale overheden, lokale dierenartsen en de klinieken en asielen van Save The Dogs. 

Lees hieronder meer over hoe we honden in Roemenië helpen of onze hulp aan zwerfhonden wereldwijd. 

Verwante artikelen:

  • Zwerfhonden Roemenie: vooruitgang
  • Zwerfhonden

Nieuwe directeur stelt zich voor

Pascal-de-Smit

Vanaf 14 juli 2014 heeft World Animal Protection Nederland een nieuwe directeur, Pascal de Smit. Pascal neemt hiermee het stokje over van Ruud Tombrock, die...

Stap van de olifant af!

olifanten

Vandaag, op Wereld Olifantendag (12 augustus), lanceert World Animal Protection de campagne “Stap van de olifant af!”.