Groep olifanten met jongen dieren in het bos

Veelgestelde vragen over adopteren van een olifant

Wat houdt een adoptie in?

Ons Adopteer een olifant-programma is een unieke manier om je dichter bij ons werk en de dieren te brengen.

  • Adopteer een olifant en zorg ervoor dat er voldoende voedsel en verzorging voor je olifant beschikbaar is
  • Een gepersonaliseerd adoptiecertificaat
  • Updates over je geadopteerde olifant per mail
  • Uitnodigingen voor speciale evenementen waar je meer te weten kunt komen over ons werk voor dieren wereldwijd
  • Gratis abonnement op ons driejaarlijkse Werelddier magazine, verzonden per post
Hoe ontvang ik updates over mijn geadopteerde olifant?

Om ervoor te zorgen dat je onze mails ontvangt, is het belangrijk dat je ons hier via het inschrijvingsformulier toestemming voor geeft. Ben je dit vergeten of is dit niet gelukt? Neem dan contact met ons op en geef aan dat je graag per mail updates over je olifant ontvangt. Je kunt ons per mail bereiken via info@worldanimalprotection.nl, of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 088-2680000.

Heeft elke olifant meer dan één adoptant?

Ja. Om voor blijvende verandering voor de olifanten te zorgen, kunnen we de adoptie niet tot slechts één persoon per olifant beperken. We vertrouwen op de genereuze steun van de Olifant Adoptant en andere supporters om onze campagnes voor dieren te financieren.

Wie zijn de olifanten in het olifantenadoptieplan?

Elke olifant leeft in een olifantenopvang die World Animal Protection ondersteunt, en die dezelfde waarden als ons deelt als het gaat om olifantvriendelijk zijn. Deze locaties werken met ons samen om een einde te maken aan het lijden van olifanten in gevangenschap.

Hoelang duurt mijn adoptie?

Er is geen einddatum aan je adoptie verbonden. We vertrouwen op onze supporters om ons essentiële werk voor olifanten voort te zetten. Moet je je donatie onverhoopt stopzetten? Neem dan contact met ons op per mail via info@worldanimalprotection.nl, of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 088-2680000.

Wanneer wordt mijn donatie geïncasseerd?

Je eerste donatie wordt in mindering gebracht zodra je je voor het programma aanmeldt. Daarna volgt de incassering aan het eind van iedere maand. Je kan de komende incassodata hier vinden.

Hoe worden mijn donaties besteed?

Ons werk om een einde te maken aan het leed van olifanten in gevangenschap, omvat bewustwording over vermaak met olifanten, gesprekken met de reisbranche en overheden over de inzet van olifanten voor toeristen, het omvormen van olifantenkampen tot opvangplekken en het ondersteunen van olifantenopvangplekken, financieel en met kennis. Maar als Olifant Adoptant help je niet alleen de benarde situatie van olifanten in gevangenschap te verbeteren, je steun heeft ook impact op de vele andere dieren die wereldwijd lijden. Zo zetten we ons ook in voor andere wilde dieren die vastzitten in de toeristische industrie, zoals tijgers. En we strijden tegen het leed van dieren in de vee-industrie.

Hoe wijzig ik mijn contactgegevens?

Je kunt je contactgegevens wijzigen door contact met ons op te nemen per mail via info@worldanimalprotection.nl, of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via 088-2680000.

Hoe kan ik jullie werk nog meer steunen?

Er zijn veel andere manieren waarop je ons werk kunt steunen:

Als supporter van World Animal Protection houden we je op de hoogte van onze lopende campagnes en mogelijkheden om nog meer dieren te helpen.

Kan ik een olifant cadeau doen?

Dat kan zeker! Via deze pagina kun je een adoptieolifant cadeau geven. De ontvanger krijgt een gepersonaliseerd adoptiecertificaat en regelmatige updates van de geadopteerde olifant per mail.

Olifant op een open plek in het bos

Mae Dok, Kammoon of Mae Mayura een goed leven geven?

Adopteer