Wereldwijd in actie voor honden

10/07/2013

Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen honden afgemaakt uit angst voor hondsdolheid. Dit is WSPA samen met haar donateurs aan het veranderen.

Jouw steun aan onze Red Collar campagne helpt ons overheden ervan te overtuigen dat het massaal vaccineren van honden de enige manier is om hondsdolheid, én de onnodig wrede dood van honden, te voorkomen.

We geven graag een update over onze wereldwijde Red Collar activiteiten.

Vaccineren in Azië

China

Dankzij de steun van onze donateurs hebben we het Chinese Animal Disease Control Center (CADC) kunnen overtuigen met ons te werken aan een project waarmee we duizenden honden redden van hondsdolheid. Samen gaan we proef-vaccinatieprogramma’s opzetten in gebieden met veel honden. 

We hopen we dat de uitkomsten van deze proef de Chinese overheid ervan overtuigen om het vaccinatieprogramma door heel China uit te rollen.

Bali

Onze massale vaccinatieprogramma’s in 2010-2011 hebben duizenden honden gered en ervoor gezorgd dat het aantal menselijke gevallen van hondsdolheid in slechts zes maanden tijd met 35% is gedaald! 

Het Red Collar programma bleek zo effectief dat de Balinese overheid nu met de Verenigde Naties samenwerkt om ons werk voort te zetten. Dit succes is te danken aan iedereen die deze actie met een bijdrage heeft gesteund.

Bangladesh

In Bangladesh hebben we maar liefst 49.000 honden gevaccineerd tegen hondsdolheid. Dankzij de WSPA supporters zijn we in staat daarnaast ook advies en steun te geven aan vaccinatieprogramma’s in andere delen van Bangladesh. Zo kunnen we nog meer honden helpen.

Sri Lanka

Onze actie tegen het afmaken van honden in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, was zo’n succes dat we het hebben kunnen delen met elf andere overheden! In Colombo hebben we een grootschalig vaccinatie- en educatieprogramma opgezet om honden te redden. 

Waar de stad van 1992 tot 2007 jaarlijks te maken had met 35 tot 40 gevallen van hondsdolheid gevallen bij honden, waren dat er in 2012 nog maar drie. Een mooi resultaat!

Onderzoek en samenwerking in Latijns Amerika

Peru

We zijn bezig om een goede samenwerking met de Pan American Health Organisation (PAHO) te ontwikkelen. PAHO is ’s werelds oudste gezondheidsorganisatie en heeft 30 jaar ervaring met grote vaccinatieprogramma’s in Latijns America. Op Wereld Hondsdolheid Dag in september 2012 onderschreef PAHO de belangrijke rol van WSPA in de strijd tegen hondsdolheid.

Mexico en de Dominicaanse Republiek

In Mexico en de Dominicaanse republiek zijn we bezig met het opstellen van case studies die aantonen hoe effectief massale vaccinatieprogramma’s tegen hondsdolheid zijn. De staat Puebla in Mexico bijvoorbeeld, heeft hondsdolheid al jarenlang onder controle dankzij een vaccinatieprogramma. 

Daarnaast steunen we de directeur van het National Rabies Control Center van de Dominicaanse Republiek in het implementeren van effectieve vaccinatieprogramma’s die veel honden gaan redden.

Starten in Afrika

Zanzibar

De komende maanden kunnen we jullie steun weer goed gebruiken! We werken momenteel met de overheid van Zanzibar aan een vaccinatieprogramma tegen hondsdolheid. We organiseren een grote telling om erachter te komen hoeveel honden er zijn in Zanzibar, waar ze zijn en van wie ze zijn. 

Met deze gegevens willen we een vaccinatiestrategie ontwikkelen waarmee we minimaal 70% van de honden vaccineren. We hopen dat ons succes in Zanzibar ook andere Afrikaanse landen aanmoedigt honden te vaccineren in plaats van af te maken uit angst voor hondsdolheid.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de vooruitgang die we boeken met de Red Collar campagne via onze website en Facebookpagina. 

Wil je het Red Collar project steunen? Doneer dan een vaccinatie op www.redcollar.nl

Verwante artikelen:

  • Samen voor honden in China
  • DierenDokters in actie voor honden
  • Red Collar Zanzibar

Walvissen redden in Ecuador

Whale

Walvissen die verstrikt raken in visnetten voor de kust van Ecuador, hebben vanaf nu een betere overlevingskans, dankzij een reddingsworkshop die met steun van...