Petitie: geen toekomst voor dolfijnenleed in Nederland

Een leeuw die door een brandende hoepel springt, een olifantenrit in de dierentuin en een struisvogel voor de koets. Gelukkig mag dat in Nederland allemaal niet meer. Toch mag er nog wel een wild dier worden gebruikt voor entertainment: de dolfijn. We weten nu toch wel beter? Roep de Tweede Kamer op tot een fokverbod voor dolfijnen.

Teken de petitie

Samen met klasgenoten of familie zaten we vroeger (of pasgeleden nog) verwonderd op de tribune in Harderwijk te kijken naar de trucs van dolfijnen. Of we keken onderuitgezakt op de bank naar de film Flipper. We werden meegenomen in een sprookje en wilden na het kijken steevast dolfijnentrainer worden.

Het was die liefde voor dolfijnen die ons naar het Dolfinarium bracht. Maar nu weten we beter. Het is juist de liefde voor die dieren waardoor we nu oproepen tot een fokverbod voor dolfijnen. We weten dat er meer schuilt achter die lach van de dolfijn; een dier dat ruimte nodig heeft om te zwemmen, duiken, te jagen en op golven te surfen. We weten dat een leven in gevangenschap, geen leven is voor een dolfijn.

Laten we er samen voor zorgen dat er geen dolfijnen meer worden geboren voor een leven in het Dolfinarium. En ervoor zorgen dat deze dieren niet worden gefokt om vervolgens te verkopen aan andere landen, zoals China. De generatie dolfijnen die nu in dolfinaria leeft, moet de laatste zijn. Roep de Tweede Kamer op tot een fokverbod op dolfijnen.

Vul hieronder je gegevens in en onderteken hiermee de petitie voor een fokverbod voor dolfijnen.